Home

CAM00079b

De twee-onder-één-kapper is de ideale bouwvorm voor suburbaan leven. Eendrachtig gespiegeld aan de buren. De auto op de oprit naast het huis en daar achter een extra brede tuin. Een toonbeeld van burgermansgeluk.
Twee-onder-één-kappers halen zelden de architectuurbladen. De Villa KBWW is een uitzondering. Geen wonder. De families KB en WW hadden beiden topontwerpers in de arm genomen. In plaats van elkaar de loef af te steken sloegen Bjarne Mastenbroek en MVRDV de handen ineen. Onder leiding van de architecten onderhandelden de families over wie welk deel van welke verdieping kreeg. Het resultaat is in de gevel af te lezen. De twee halve huizen schuiven in en over elkaar. Onlosmakelijk als Yin en Yan vormen ze een stevige vierkante villa aan de rand van het Wilhelminapark.  Kijkend naar de vergrijzende gevel vroeg ik me af hoe het zou gaan met de families. Wonen ze er nog? Goede buren, verre vrienden? Hoe afhankelijk van elkaar zouden ze door deze vervlochten woonvorm zijn? Als Yin verhuist kan Yan dan wel blijven?

Lees meer over de villa KBWW op wikiarquitectura

Villa KBWW op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s