Home

Een regenachtige dag op het Schouwburgplein in Rotterdam. We glibberen het plein over. Die gladheid is mede de reden waarom binnenkort een groot deel van de staalplaten en de epoxyvloer door nieuwe materialen worden vervangen. 3,2 miljoen euro moet de opknapbeurt gaan kosten. West 8 mag 15 jaar na het oorspronkelijke ontwerp ook de aanpassingen aan het plein gaan doen. De verlichting moet verbeterd worden en het plein moet beter geschikt worden gemaakt voor evenementen. Zou het dan toch nog dat stadspodium worden waar Adriaan Geuze het plan mee aanprees?

“Gevormde leegte” noemde Hans van Dijk (Archis 4-1997) het. “Ongezellig” horen we uit de meeste Rotterdamse monden. In de Hollandse motregen ben je geneigd het met de Rotterdammers eens te zijn. Het podium is toch vooral het dak van een parkeergarage. Rond het plein zit je tegen een dakrand aan te kijken. De verlichting is spectaculair dat zeker. Een referentie aan de havenkranen waar Rotterdam haar centen mee verdiend. Misschien zijn daarom die havenkranen wel zoveel mooier dan deze replica’s.

Feiten over het Schouwburgplein op mimoa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s