Home

De parel van de Bijlmermeer. Terwijl alle andere hoogbouw in de Bijlmer wordt gesloopt of grootschalig verbouwd staan de woontorens van Groenhoven en Gouden Leeuw als stilzwijgend bewijs dat het wel degelijk kan. Hoogbouw in het groen. Een parkeergarage aan de dreef en van daaruit de binnenstraat. In gouden leeuw waan je je in de jaren ’70. De bibliotheek, het buurtcafé en de hobbyruimte zijn gewoon nog in gebruik. Het kan dus nog. Zijn de idealen van onze ouders nog altijd mogelijk? En houden ze volgens een woongroeprooster de algemene ruimte schoon? Wanneer we door een schoonmaker de binnenstraat worden uitgekeken zijn we gerustgesteld. Buiten kijken we op tegen de grindbetonnen torens. Joop van Stigts eigenwijze antwoord op de honingraattypologie van de Bijlmermeer. Hij heeft 40 jaar na dato gelijk gekregen.

Meer informatie in architectuurgids.nl

Locatie van Groenhoven en Gouden Leeuw op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s