Home

S0pic12

De grote bouwblokken in Venserpolder zijn Carel Weebers antwoord op de truttigheid van de Nederlandse architectuur. In een grid gebaseerd op de plannen van Cerda voor Barcelona wordt korte metten gemaakt met alle woonerven en bloemkoolwijkjes waar de Nederlandse nieuwbouwwijken in verdwaald waren geraakt. 30 jaar later bekruipt ons het gevoel dat ons land nog steeds niet klaar is voor de ideeën van Carel die zich tegenwoordig Carlos noemt en op Curacao woont. De straten zijn breed en leeg, de binnenterreinen groot maar wel groen. En wij rijden snel rechtdoor op zoek naar de Amsterdamse binnenstad maar verdwaald in Duivendrecht.

Meer informatie over dit project op archipedia

De Venserpolder op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s