Home

Is het gewenning? Of worden die rare classicistische torens van Carel Weeber met de dag mooier? Een hardstenen plint en zo goed als ionische zuilen bij de entree. Is Carel voor ons verloren moet moderne architectuur minnend Nederland hebben gedacht. Misschien puur kleinzieligheid. Het is het meest herkenbare gebouw aan de A10. Daar kunnen ze aan de Zuidas nog een puntje aan zuigen. Okay, het had ook in Dallas kunnen staan of Kuala Lumpur. Dan waren de torens minstens 3 keer zo hoog geweest. Nu staan ze te stralen in Amsterdam West. De kopergroen kleurige aluminium daken trots boven de grijze massa uitgestoken.

meer informatie op architectuurgids.nl

Locatie op google maps

One thought on “Queens towers kantoren

  1. Noem het kleinzieligheid, noem het beroepsdeformatie, maar ik kan en wil er niet aan wennen. Opvallend, ja, dat is het haar van Geert Wilders ook.
    Ze hebben wel wat gemeen, Carel Weeber en Geert Wilders. Opzichtig tegen de stroom in zwemmend, provocerend. Beiden hebben hun waarde voor het debat en spelen het spel vakkundig. Maar dat betekent nog niet dat hun inbreng van hoge kwaliteit is.
    Deze torens getuigen van een gebrekkig gevoel voor verhoudingen en kleur en domweg een gebrek aan smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s