Home

Alberts en van Huut zijn de epigonen van de antroposofische bouw in Nederland. Tegelijkertijd is het bureau groot geworden met het klonen van haar eigen werk. In menig gemeentehuis en bedrijfsgebouw herkennen we de contouren van het NMB-zandkasteel. Toch is alles een slap aftreksel vergeleken bij “da real thing” in Amsterdam Zuidoost. Omdat de ING ons in deze barre tijden niet meer zomaar binnen laat kunnen we niet met zekerheid zeggen of er nog rustgevend water langs de trapleuningen stroomt. De zonnecollectoren en geluidsvoorzieningen zijn vast niet meer helemaal up to date maar daar hoog boven de dreef staat nog steeds een sprookje van baksteen. Een warme jas voor de harde bankwereld.

meer informatie over het NMB hoofdkantoor op wikipedia

het NMB hoofdkantoor op google maps

2 thoughts on “NMB hoofdkantoor

  1. Pingback: ING House « Andere Tijden Architectuur

  2. Pingback: Winkelcentrum Amsterdamse Poort | Andere Tijden Architectuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s