Home

Luik staat niet bekend als een rijke stad. De stegen rond Hors Chateau waren in tijden dat de Waalse economie floreerde al achterbuurten. Juist hier lukte het Charles Vandenhove eind jaren ’70 een binnenhof om te toveren in een paradijselijk hof met sociale woningbouw en luxere stadswoningen. Vandenhove hanteert een strenge blokkendoos van betonnen kolommen en raamwerken die het midden houden tussen de houten vakwerkhuisjes en de uit hardsteen opgetrokken stadshuizen die al op de cour saint Antoine stonden. Zowel de ramen, de panden, het binnenhof, ja zelfs de appartemententoren hebben precies de juiste maatvoering. Je zou er voor in Luik willen wonen.

Hors chateau op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s