Home

De Czaar Peterstraat is een grauwe straat. Niet voor niets werd de film Ciske de Rat opgenomen in de Czaar Peterbuurt. Eind jaren tachtig werd de buurt opgeknapt. Rudy Uytenhaak ontwierp daarvoor een blok woningen bijna even lang als de straat. Grijze woningen met donkergrijze kozijnen en zwarte hekken. Grijs op grauw met donker en zwart en dan nog net een houten deur en een witte lijst als een voetbalgoal. Je kunt er honderd keer langs fietsen en het niet zien. Zo gaat het op in het grauw van de oude achterbuurt. Maar dan kijk je een keer goed en zie je dat die witte goal dat huis doet kleuren als een grachtenpand. Al dat glas beneden. Je zou er zo een winkeltje kunnen beginnen en soms wordt dat gedaan. Dan kijk je langs de mooie detaillering omhoog naar de hekwerken. In het zwarte gaas verschijnen bloemen, sterren en riddertekens. Je droomt als een jochie in een achterbuurt.

meer informatie over de Czaar Peterstraat op wikipedia

de woningen van Rudy Uytenhaak op uytenhaak.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s