Home

14263066

Het leukste museum van Nederland. Lachen man. De entree is een gouden doos. Het souterrain zit nog in de cadeauverpakking en aan de overkant ligt een gemetselde taartdoos met een zilveren kroon. Het gebouw straalt van alle kanten plezier uit. Zelfs het deconstructieve paviljoen van Coop Himmelb(l)au doet vrolijk aan. Dat Oostenrijkse duo had als motto “architektur muss brennen”. Zo ver kwam het niet, maar het lekte wel. Dit monument voor de postmoderne lolbroeken kreeg binnen 15 jaar de eerste te duur uitgevallen renovatie en is ondanks de weergaloze bezoekersaantallen even failliet als Fortis en Griekenland. Het gebouw stelt ons nog steeds de vraag: Kan architectuur grappig zijn? En zo ja, hoe lang kun je daar dan om lachen?

meer informatie op wikipedia

Locatie op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s