Home

41781621

In 1978 stopte Adolfo Natalini met Superstudio. Een radicaal collectief van architecten. Architectuur zou verdwijnen als het niet voldeed aan primaire behoeftes. De bouwkunst moest bevrijd worden van rationalisme en consumentenbelangen.

In 1996 ontwierp Adolfo Natalini voor de Waagstraat in Groningen een complex van winkels en kantoren. Zijn ontwerp werd door de Groningse bevolking met ruime meerderheid gekozen. Critici schrokken zich rot. Deze held van het theoretisch discours maakte een reactionaire knieval voor het grote publiek.

Nu het bouwstof ruim en breed is opgetrokken, de stadtjers een prettige plek rijker zijn en de architectuurcritici aan retro hebben moeten wennen, rest slechts 1 vraag: Adolfo, wat was er nu zo radicaal aan die theorie?

meer informatie over superstudio op wikipedia

meer informatie over Natalini op archipedia

Locatie op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s