Home

34254560

Er zijn kunstliefhebbers die beweren dat musea de dood in de pot voor de kunst zijn. Zo niet in het van Gogh. Daar staat dagelijks een levendige rij Amerikanen, Fransen, Chinezen en vooral Japanners voor de deur. Vincent is niet voor niets gestorven. In Japan waren ze zo blij met zijn nalatenschap dat een grote Japanse verzekeraar een compleet nieuwe vleugel voor het museum liet bouwen. Kisho Kurokawa, niet de minste Japanse architect mocht het ontwerpen. Het werd een elegant gekromd object. Massieve grijze natuursteen. Nu alle musea zich naar het museumplein moeten openen ligt Vincent van Gogh daar in een gesloten sarcofaag. Een zwaarmoedig gedenkteken voor Vincent van Gogh. Hoog tijd om er een paar vrolijke zonnebloemen op te schilderen.

meer informatie over Kischo Kurokawa op wikipedia

het Museumplein op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s