Home

9204572

In Nederland is alles ontworpen. Ook het Museumplein? Ja, ook het Museumplein.

Waar je ooit over de kortste snelweg van Nederland kon scheuren ligt nu een, eh, wat is het eigenlijk? Een park? Een plein? Een evenemententerrein? In steden met een militaire cultuur zou je het een marsveld noemen. Daar zou men accepteren dat op een marsveld geen gras groeit. Amsterdam heeft de disciplinerende werking van een staatsleger nooit gekend. In Amsterdam rent, fietst en roept iedereen door elkaar. Daarom is het Museumplein nooit goed. Amper 10 jaar was het vernieuwde plein klaar toen het helemaal anders moest. Gelukkig zal daar nog wel een tijdje over gediscussieerd worden. Tot die tijd lopen we gewoon om de inrit van de parkeergarage langs de winkelkarretjes van de Albert Heijn naar het Stedelijk, voetballen we de laatste pollen uit het gras en fietsen we lekker onder het Rijksmuseum door. En als ze ons verbieden onder het Rijksmuseum door te fietsen doen we het toch.

meer informatie over het Museumplein op wikipedia

het Museumplein op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s