Home

Anderhalve kilometer volksverheffing in de Schilderswijk. Wethouder Adri Duivesteijn geloofde nog in seriematige bouw. Jo Coenen ontwierp een blokkendoos waar 1100 woningen mee werden opgetrokken. De Vaillantlaan kreeg allure. Nu kunnen we zeggen dat het allemaal geen zier heeft geholpen. De Schilderswijk is nog steeds één van de armste wijken van Nederland. Sociale problemen metsel (of schilder) je niet weg. De Vaillantlaan heeft niet de allure van de boulevard saint Germain. Toch is het project een stuk minder troosteloos dan veel stadsvernieuwing uit de sociaal-maatschappelijke doos. Een interessante vraag aan mijnheer Duivesteijn zou zijn of de Vaillantlaan met zelfbouwkavels veel beter was geworden.

meer informatie over de Vaillantlaan op wikipedia

meer informatie over Adri Duijvestein op wikipedia

De Vaillantlaan op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s