Home

De eerste nieuwbouw aan de Oostelijke Handelskade. Tussen Centraal Station en de Oostelijke eilanden stonden alleen een paar gekraakte pakhuizen. Frits van Dongen ontwierp twee blokken die de ruigheid van het gebied koppelden aan luxe woningen. Door de oogharen is het een containerschip dat even vergeten was dat de Amsterdamse havens naar het westen zijn verplaatst om het oostelijk havengebied aan de stad terug te geven. Open en gesloten grijze containers met daar bovenop een stel houten palets. Ingeklemd tussen kopgevels van bruine baksteen. Even bruin als de oude pakhuizen en later de steenkleur waar heel Borneo Sporenburg uit is opgetrokken. De hele Oostelijke Handelskade is inmiddels gevuld. De nieuwbouw van Breitner en Breitner direct naast my side doet een poging eruit te zien of het er altijd al gestaan heeft. De oude pakhuizen zijn opgepoetst tot vriendelijke lofts. Gelukkig herinneren de blokken van Frits van Dongen eraan dat dit ooit een ruig gebied was.

Lees meer over My Side op cie.nl

Locatie van My Side op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s