Home

Wie van de zuidkant Tilburg binnenrijdt kan de twee zwarte torens niet missen. Ongenadig en toch elegant. Het kondigt de stad aan. Dichterbij blijken de torens met de voeten in het groen te staan. Direct achter een oud kloostergebouw. Mag dat zomaar? Horen we de reactionaire lezer denken. Ja, dat mag. Zonder de twee torens had het klooster er niet meer gestaan. Dat was in zulk een slechte staat dat alleen de voorgevel en de linkervleugel konden worden behouden. Met het geld van de appartementen is het historisch gebouw gered. En wat de hoogbouw nog mooier maakt is dat het park rond het klooster nog heerlijk in de zon ligt. Iedere keer dat we er voorbij rijden lijken die 2 strenge torens sympathieker te worden.

Lees meer over Bedaux de Brouwer op Tilburg wiki

Locatie van het Cenakel op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s