Home

Spectaculair zijn de aanhangwoningen boven de Ookmeerweg. Ze hangen aan een galerijflat waar er duizenden van zijn in Amsterdam West. Dit is de enige flat van al die duizenden die ooit alle architectuurbladen ter wereld haalde. MVRDV trok Hollandse nuchterheid tot in het absurde. Er moesten meer appartementen komen dan er in de hoogte en de breedte pasten. Dan hangen we ze gewoon aan de galerij dachten M, vR en dV. Zo gezegd zo gedaan. Beangstigend ver steken de appartementen uit. Met de jaren werd dat steeds angstiger. De houten gevelbekleding leek ieder moment van ellende naar beneden te komen. De dure constructie werd gerealiseerd met de goedkoopste materialen. Nu 15 jaar later nieuwe houten planken op de gevel zijn gezet en de kozijnen opnieuw gekit kan het er weer even tegen. Dankzij die dure renovatie kunnen we niet meer van goedkoop effectbejag spreken.

Lees meer over MVRDV op wikipedia

Locatie van de wozoco op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s