Home

De moderne architectuur en stedenbouw bracht het Haagse stadscentrum meer schade toe dan de tweede wereldoorlog. Treinreizigers die vanuit Den Haag Centraal naar de Haagse binnenstad wandelen zoeken al decennia een weg tussen tochtige nieuwbouwblokken en bouwputten, om van de donkere krochten van winkelcentrum Nieuw Babylon nog maar te zwijgen. Bij het Spui culmineert de nieuwbouwwoede. Het spierwitte stadhuis van Richard Meier is een 11 verdiepingen hoge ode aan de moderne architectuur. Licht lucht en ruimte. Wie in het atrium staat ademt de moderne gedachte. Zelfs de anti-zelfmoord netten rond de loopbruggen doen niets af aan het frisse elan dat het stadhuis al bijna twintig jaar uitdraagt. Je gaat er het enthousiasme waarmee moderne architecten onze historische steden probeerden te slopen bijna door begrijpen.

meer informatie over het stadhuis van Den Haag op archipedia

Het Stadhuis op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s