Home

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het nieuwe werken begon ooit in Apeldoorn. De open kantoortuin die Herman Hertzberger ontwierp voor Centraal Beheer is een woud van looproutes waar iedereen elkaar spontaan tegen het lijf loopt. Vijfendertig jaar heeft dit revolutionaire concept stand gehouden en dat is een wonder in een wereld waarin bedrijfsorganisaties om de paar jaar compleet opgeschud worden. In 2013 verlaat Centraal Beheer de Apeldoornse apenrots. Even Apeldoorn-zuid bellen wordt de nieuwe slogan. Slopen van het gedateerde gebouw zou logisch zijn. Het is door alle vides niet warm te stoken. De hoekjes, gaten en doorgangen maken het onmogelijk in te delen, laat staan te transformeren. Het valt niet mee de idealen van de demokratiese jaren zeventig hoog te houden tussen de grijze betonsteen en de donkere krochten onderin het gebouw. Toch heeft TCN, de nieuwe eigenaar toegezegd het ontwerp van Herman Hertzberger te behouden. Intrigerend. Is tranformatie mogelijk in de restruimte van vervlogen idealen?

Lees meer over Centraal Beheer op wikipedia

Locatie van het kantoor van Centraal Beheer op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s