Home

Misschien wel het duurste kantoorgebouw van Nederland. Per vierkante meter nog duurder dan het hoofdkantoor van ABN Amro iets verderop aan de Zuidas. Dat kantoorgebouw van de ABN Amro is wel bijna vijf keer zo groot als het ING House. Daar zit dan ook precies de slimmigheid. In plaats van zoveel mogelijk personeel centraal te huisvesten is het hoofdkantoor van de ING een visitekaartje. Daarvoor hoeft het middenmanagement niet iedere dag in de file op de A10 te staan. Soms mogen ze langskomen, samen met klanten en medewerkers die vanaf Schiphol bijna rechtstreeks binnen komen vliegen.

Het ING House is met de rustgevende binnentuinen een verzetje in het stressvolle bankiersbestaan. Of verzekeraars moet ik zeggen want tegenwoordig is de verzekeringstak gevestigd achter de dubbele glasgevels die het geluid, de kou en desnoods de warmte buitenhouden. Het is één van de weinige kantoorgebouwen aan de Zuidas dat geen enkele poging doet op een toren te lijken. Dat zou meer navolging verdienen. Horizontaal denken past veel beter bij de Nederlandse cultuur. Juist de banken hebben dat de afgelopen jaren aan den lijve ondervonden.

Lees meer over het ING House op wikipedia

Lees een eerdere andere tijden architectuur blog over de voormalige NMB nu ING in Amsterdam Zuidoost

Het ING House op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s