Home

 

 

Misschien wel het leukste NUTS-gebouw van Nederland. Een warmteoverdrachtstation als een speeltuin. Met klimmuur en basketbalraam. Jammer dat de buurt die hier omheen gebouwd had moeten worden na vijftien jaar nog in de planfase is.

De WOS 8 staat stil verscholen te wachten. Aan het eind van een zandpad. Honderd meter voorbij het bordje “Verboden Toegang”. Achter een hek. Want stel je voor dat de koeien en de schapen op het rubberen dak klimmen.

In de zwarte doos zit een peperdure installatie. De schil kost een fractie van de inhoud. Wat dat betreft had het net zo goed bekleed kunnen worden met bladgoud. Dat is dan weer niet vandalismebestendig. Daarom werd rond het gebouw een tent gebouwd om bij kamertemperatuur de polyurethanen huid te kunnen aanbrengen.

Het gebouw is al jaren klaar voor de spelende kinderen. In 2020 moeten de woningen in dit deelgebied van Leidse Rijn worden opgeleverd. Nu maar hopen dat de hekken dan weg mogen.

Lees meer over dit project op architectenweb
WOS8 op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s