Home

Aan de locatie heeft het niet gelegen dat Hessing moest sluiten. Ruim 200.000 mensen rijden er via de A2 dagelijks langs. Het is de vraag wat die zien van de sportbolides in Nederlands bekendste autoshowroom. Zeker als de zon hoog aan de hemel staat is niets zo ondoorzichtig als een glasgevel. Dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de naamsbekend die verkregen wordt door de firmanaam over de hele breedte op de gevel te plakken. Het Louwman-concern was er als de kippen bij om dit driedimensionale reclamebord over te nemen.

Waar in andere gemeenten de verloren grond tussen stad en snelweg is ingevuld met een rommelige aaneenschakeling van bedrijfsdozen wordt rond Leidse Rijn synergie gezocht. Geluidswal, showroom en reclamezuil zijn door ONL architecten fraai tot één blob samengesmeed. Toch moeten we voor de echte mobiliteitsesthetiek een paar kilometer verderop zijn. Daar vliegt de A2 vijfbaans door de polder. Zonder geluidsschermen en zelfs zonder vangrail. Nu de vastgoedbel langzaam leegloopt lijkt dat de toekomst. Geluidsbelaste locaties leeglaten scheelt een hoop gedoe.

Lees meer over autoshowroom Hessing op architectuurgids.nl

Autoshowroom Hessing op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s