Home

Eén van de mooiste woningbouwprojecten in Amsterdam. De voorkant dan. Die is prachtig gedetailleerd, met grote ramen die uitkijken op het Timorplein. Glas van vloer tot plafond met daartussen stroken baksteen in een raamwerk van stalen liggers en verticale ventilatiestroken.

De achterkant op de foto is het stiefkindje van het project. Per ongeluk piept ze te voorschijn. Hoog boven de panden aan de Zeeburgerdijk, pal in de as van de Panamalaan. Nu is het natuurlijk makkelijk om een verhaal op te hangen over schortjesarchitectuur en gevelfetisjisme. Interessanter is de vraag waar deze keuze vandaan komt. Was het omdat de commissie welstand alleen de voorgevel had beoordeeld? Was het omdat de corporatie niet in de achtergevel wenste te investeren? Was het een bezuinigingsronde waarbij de architect bakzeil haalde? Of is het een bewuste keuze?

De bewoners zelf hebben er het minst last van. Wat dat betreft kun je beter de achterburen betrekken in de keuze van het gevelmateriaal. Dat de achtergevel zo tevoorschijn komt is misschien ongelukkig, maar je zal er maar de hele dag tegenaan kijken.

Lees meer over de woningbouw en bekijk de fraaie voorgevels rond het Timorplein op mimoa

Timorplein op Google Maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s