Home

image

De Rieteilanden zijn het gouden randje van IJburg. Op voor Amsterdamse begrippen grote kavels mogen de nieuwste rijken hun droomhuis bouwen. Welstandregels lijken beperkt. Ondertussen is strak omschreven hoe hoog, laag, diep, lang er gebouwd mag worden. Zo is op het kleine rieteiland de brede balk boven de entree verplicht gesteld. De balk moet verbloemen dat de voortuinen een aaneengesloten rij parkeerplaatsen zijn. Gevolg is dat de spaarzame ramen van de luxe villa’s aan het oog onttrokken worden. Alleen de geparkeerde auto‘s geven een glimp van het rijke leven achter de carport. Daar is het prachtig wonen met tuinen aan het water en een boot aan de steiger. De straat is niet meer dan een anonieme oprit. Geen banken. Nauwelijks bomen. Geen speeltuin. Geen parkeerplaatsen voor bezoek. Zelfs de natuursteen bestrating is 8 jaar na oplevering van de eerste woningen nog niet helemaal gelegd. Alsof vanaf een bepaald inkomen de overheid verwacht dat je geen publieke voorzieningen meer nodig hebt.

Lees meer over de woningen op bovenstaande foto van John Bosch, tevens supervisor van het kleine Rieteiland op arcam.nl

Vind het kleine Rieteiland op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s