Home

Hier, achter het station van Haarlem, begon het nieuwe werken. Op een symbolische plek. Daar waar ooit de eerste trein van Nederland vertrok besloot de Rijksgebouwendienst een flexibel kantoor te bouwen. Medewerkers hebben hun aanlandplekken, overleghoeken en konden al lang voor de NS de stiltecoupé introduceerde in dit satellietkantoor van het ministerie van VROM een stilteplek zoeken.
Rudy Uytenhaak vertaalde de ambities van het milieuministerie in een ontwerp waar ieder onderdeel tegen de duurzame meetlat lijkt te zijn gelegd. Al die duurzame details maken het gebouw wel wat vermoeiend. Zelfs het gebouw lijkt ouder en vermoeider dan het is. Daar blijkt maar weer dat niets zo beperkt houdbaar is als duurzame innovaties.
Een jaar geleden is de Rijksgebouwendienst definitief verhuisd naar de Haagse hoofdvestiging. (De huur is opgezegd alsof voor goed duurzaam rentmeesterschap eigendom niet een vereiste is)
Nu mag het dynamisch kantoorconcept zich echt gaan bewijzen. Kan het de dynamiek van nieuwe huurders aan?

Lees meer op architectuurgids.nl
Dynamisch kantoor Kennemerplein Haarlem op google maps

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s