Home

imageWij bouwen onze geschiedenis op de schouders van reuzen. Het reusachtige oude hoofdkantoor van de Rabobank is tegenwoordig de sokkel van de tweelingtorens waarin het nieuwe bestuurscentrum is gevestigd. Architect Fichtinger van het aan de NS gelieerde ingenieursbureau Articon ontwierp eind jaren zeventig de oudbouw. Om het kolossale karakter te verbloemen is de gevel een grote spiegel. Daarachter gaan duizenden kleine ramen schuil die in de betongevel zijn uitgespaard.

Het is jammer dat in de omgeving weinig fraais te weerspiegelen valt. De weerkaatsing leidde tot klachten van de overburen omdat niet alleen de blauwe lucht maar ook de zon diep de woningen binnen scheen.

Dankzij de duurzame verbouwing van Kraaijvanger Urbis gaat het betonnen glaspaleis alle kritiek overleven. Dat het oude gebouw in gebruik blijft getuigt van gezond verstand zoals je dat van een boerenleenbank mag verwachten.

Lees meer over dit gebouw op archipedia

Rabobank Croeselaan op googlemaps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s