Home

image

Zo mooi kan een moderne invulling zijn. Schatplichtig aan de Amsterdamse School en aan de verticale gevels van de binnenstad. Referenties aan een glorieus verleden in een achterstraat van een oude achterbuurt.
Dit is dan ook sociale woningbouw. Kroon op de stadsvernieuwing van woningbouwvereniging de Key in deze wijk. Het hoofdkantoor van de Key aan het andere eind van de Kadijken is al even fraai ingepast.
De Key is bijna de oudste woningbouwvereniging van Nederland. Ooit begonnen met de dubbeltjespanden in Oost. Groot geworden met paleizen voor de arbeiders. Met dit hedendaagse patriciershuis is de volksverheffing volbracht. Wie wil er nog een tochtig en vochtig grachtenpand als je voor een paar honderd euro comfortabel kunt huren?

Lees meer over dit project op mimoa.eu
Dit project op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s