Home

image

Binnenkort zijn ze er niet meer. Als was het een geheime operatie worden alle bus- en tramhaltes vervangen. De volgende ochtend sta je op de tram te wachten en denk je.“Er is iets veranderd, maar wat?“
Het is de abri!
In één nacht blijken alle abri‘s op de route gloedjenieuw. Knap werk van publieke werken of het GVB, zou je zeggen. Je vergist je.
Dit komt niet rechtstreeks uit de gemeentelijke burelen. Hoogstens indirect. De metamorfose van het Amsterdamse straatleven wordt aangestuurd vanuit de Franse voorstad Plaisier. Daar is het hoofdkantoor gevestigd van de firma JCDecaux. De Fransen hebben 25 jaar geleden onze bushaltes veroverd. Amsterdam betaalt net als andere steden geen cent voor aanleg en onderhoud en krijgt zelfs een deel van de winst uit reclamegeld. De bushokken veranderden van een bepieste en bekliederde bouwval in een frisse reclamezuil. Het bewijs is geleverd dat een betere wereld en commercie prima hand in hand kunnen gaan. Alleen al vanuit die gedachte vraag ik u ook even te klikken op de advertentie direct onder deze blog.

Lees meer over de abribus op wikipedia

3 thoughts on “Abribus

  1. Pingback: Article Amsterdam bus shelter on blog “Andere tijden architectuur” (in Dutch) | The new Amsterdam street furniture

  2. Nieuwe Abri’s zijn zeker een verbetering. Mooie grijze coating en lekker veel glas. Alleen jammer dat al die (ontsierende) hekken die de in de loop der tijd op haltes zijn aangebracht nog in het oude donker blauw zijn uitgevoerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s