Home

image

Het Anne Frank is een nederig museum. Een paar kamers in de schaduw van de Westertoren. Het verhaal van 1 meisje en haar familie dat de verschrikkingen van de oorlog dichter bij brengt dan de onbevattelijke aantallen doden en verwoestingen. Nu nog loop je de deur waarachter de familie Frank zich schuil hield voorbij. Een plaquete ter grootte van een huisnummerbord vermeld dat dit het Anne Frank Huis is. De ingang van het museum is een paar deuren verderop. Benthem Crouwel heeft met bescheiden ingrepen de panden tussen het Achterhuis en de Westerkerk klaar gemaakt voor de toestroom van meer dan een miljoen toeristen per jaar. Knap logistiek werk achter sobere moderne grachtengevels. Zonder de permanente rij buiten zou je niet weten dat hier één van de meest bezochte musea van Amsterdam verborgen ligt. Boven de boekhandel en het museumcafé zijn enkele appartementen opgenomen. Waar de museumbezoekers beduusd naar buiten komen gaat het dagelijks leven gewoon door.

Lees meer over het Anne Frank Museum op architectenweb

Anne Frank Huis op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s