Home

image

Amsterdam Noord gaat het krijgen. Of het heeft het al. In ieder geval gaat het komen. Misschien markeert de komst van MTV wel het begin van het nieuwe Noord. Tien jaar voordat de Noord Zuidlijn moest worden opgeleverd. Vijf jaar voordat het Eye Noord een nieuw gezicht gaf.Dat MTV naar de oude timmerwerkplaats op het NDSM-terrein kwam was groot nieuws voor Amsterdam. Een trotse wethouder regelde een extra veerverbinding naar de noordoever en zag het begin van de Mediawharf. Een vooruitziende blik want de laatste jaren trekken steeds meer omroep- en filmbedrijven naar Amsterdam. Helaas niet naar de NDSM-werf. Daar blijft MTV voorlopig het ene schaap dat het IJ over stak.
De oude hal past de hippe tv zender als een afgeragde baggy spijkerbroek. Onder de roestige door duiven ondergescheten constructie heeft Max van Aerschot een comfortabel gebouw ontworpen. Dankzij de overmaat van de loods heeft het kantoor centraal een grote ontvangsthal voor gasten en evenementen. De ferrarirode cockpit in de hal en de glazen kantine met uitzicht op het IJ geven iedere medewerker dagelijks het gevoel dat het geweldig is voor MTV Networks te werken. De Nederlandse omroepen hoeven de zapp-cultuur niet van MTV over te nemen maar de frisse wind aan de Noordelijke IJ-oevers zou ze goed doen.

Lees meer over dit gebouw op architectenweb
Dit gebouw op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s