Home

CAM00979a

Bijna twee decennia lang was de Delftse Poort met 151 meter het hoogste gebouw van Nederland. Te laag om wolken te krabben maar nergens worden de Hollandse wolkenluchten zo prachtig in het glas gespiegeld. In 2009 werd dit kantoor van Nationale Nederlanden voorbijgestreefd door de Maastoren. Daarmee houdt Rotterdam het predikaat hoogbouwstad. Voor wat hoogbouw in de lage landen waard is. Volgens Rem Koolhaas is “congestie interessanter dan hoogbouw”. Dat bewijst hij door met het nieuwe “De Rotterdam” vier torens van het formaat van de Delftse Poort op een rij te plaatsen. De vraag is hoeveel congestie Rotterdam aankan. Tijdens de bouw van het 160.000 m2 “De Rotterdam” complex bracht de crisis grote leegstand op de Nederlandse kantorenmarkt. Ook het met hoogbouw gevulde Rotterdamse hart moest eraan geloven. Medio 2013 was volgens Vastgoedmarkt de leegstand daar verdrievoudigd. De verhuurders van de Delftse Poort zullen opgelucht zijn dat Nationale Nederlanden tot 2025 heeft bijgetekend. De verzekeringsmaatschappij wordt voor die tijd zelf verkocht. Wat zich achter het spiegelglas zal afspelen is daarom de komende jaren onduidelijk. Zeker is dat het gebouw in al zijn sobere eenvoud een trots herkenningspunt blijft.

Lees hier meer over kantoorgebouw de Delftse Poort
De Delftse Poort op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s