Home

Een tijdelijk gebouw noemen ze het, de heren politici die het Spuiforum willen bouwen op de plek waar nu het spuicomplex staat. Alleen al voor deze arrogante leugen zou je je aansluiten bij de werkgroep Spuiforum Krankjorum. Het is politiek moeilijk te verkopen dat een gebouw dat een kwart eeuw geleden voor 13 miljoen gulden werd opgetrokken net zo permanent zou zijn als de nieuwbouwplannen waar 181 miljoen euro voor is gereserveerd. Het danstheater van OMA heeft met de gevel van golfplaten, het billboard kunstwerk en het gouden torentje wel iets van een kermisattractie. Of anders een 1 op 1 maquette van een russisch constructivistisch schilderij. Natuurlijk lekt het en zijn de wiebelige skybar, het restaurant in het voornoemde torentje en de foyer onder de vliering van de tribunes niet bedacht om de horeca-omzet te optimaliseren. Ongetwijfeld zal renovatie een lieve duit kosten en veel van het postmoderne plezier bederven. Was het niet Rem Koolhaas zelf die de gevolgen van architectonische behoudzucht pervers noemde? Geheel in lijn met zijn Metropolitane gedachtengoed is Den Haag dan toch maar een nieuw Spuiforum gegund.

Lees meer over het Nederlands Dans Theater van OMA op archipedia
Nederlands Dans Theater Den Haag op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s