Home

wpid-cam01121.jpg

 

“Weer leven in de brouwerij” was het motto van de overleggroep Heinekenplein die zich boog over een mogelijke invulling van het voormalig Heinekenterrein. De lelijke achterbouw van de brouwerij werd gesloopt. Joop van den Ende had er een theater willen bouwen. De historische grond van de bierbrouwer in de Pijp was in alle opzichten een toepasselijke plek geweest om naar “hij gelooft in mij” te luisteren. Die plannen gingen niet door omdat de firma van den Ende de kans kreeg voor 1 gulden het circustheater in Scheveningen te kopen. Waar musicalsterren hadden kunnen stralen kwam een asfaltpleintje. Rond het plein proberen horecazaken de sfeer hoog te houden maar de armoedige gevels van de nieuwbouw helpen niet erg mee. Misschien is de sociale woningbouw uitstraling van deze luxe appartementen een blijvende herinnering aan de vastgoedfraudezaak die zich hier schijnt te hebben afgespeeld. Een gemiste kans. Helemaal als we bedenken dat de Heineken experience die in het restant van de oude brouwerij is gevestigd in korte tijd tot de top vijf van Amsterdamse toeristische attracties is doorgedrongen. Over een paar jaar lopen al die toeristen van noord zuid lijn station “de Pijp” via het Heinekenplein de bierbeleving tegemoet. Er is weer leven in de brouwerij maar buiten is het een dooie boel.

Lees ook kritische artikelen over het Marie Heinekenplein kort na oplevering in Trouw en Volkskrant.

Het Marie Heinekenplein op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s