Home

20151019_121515_b

Net voor de Erasmusbrug staat dit woongebouw. Inmiddels verborgen achter alle ontwikkelingen aan de Rotterdamse Maasoevers. Het gebouw is alweer twintig jaar oud. Dat is er nauwelijks aan af te zien en dat zegt iets over de kwaliteit. Dolf Dobbelaar, Herman de Kovel en Paul de Vroom, afgekort DKV tekenden voor dit eerlijke bouwblok. DKV staat bekend als vertegenwoordigers van de neo-modernisten. Geïnspireerd door de experimentele architectuur van het Nieuwe Bouwen werd afgerekend met de Nieuwe Truttigheid van de jaren tachtig. Waar het materiaalgebruik van de vroegmoderne Siedlungen vaak kwetsbaar is en waar de naoorlogse moderne architectuur de menselijke schaal vaak uit het oog verloor blinkt dit woningblok uit in tijdloze degelijkheid. De lange lichte balkons staan er nog even fris bij als begin jaren negentig. De zwarte doos erboven verbergt het feit  dat daar toch stiekem elf lagen hoog gebouwd is. Architectuur zonder sterallures. Een verademing.

Lees meer over dit project op architectuurinrotterdam.nl

Zalmhaven op google maps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s