Home

image

Noem me ouderwets maar voor mij mag een gebouw gewoon een gebouw zijn. Met een gevel van stenen, glas, staal, misschien hout, leien of zink. Het sportcentrum in een hoek van het van Galenzwembad probeert zich te verbergen achter een laagje planten. Het verstopt zich voor de buurtbewoners die hier eigenlijk geen gebouw wilden. In een stad is groen heilig. Ook al staat er een hek omheen zoals rond de ligweide van het van Galenbad. De bomen en de struiken laten de stad ademen en bieden een rustpunt in het jachtige stadsleven. Datzelfde groen is een barrière. Het groen van de ligweide en het Rembrandtpark markeert het einde van de stad. Een paar honderd meter groen, een viaduct en bruisend Oud-West is overgegaan in desolaat Nieuw-West. Een gebouw had de verbinding kunnen maken tussen die twee stadsdelen. Een gemiste kans, al moet ik eerlijk zeggen dat de groene gevel overtuigend is begroeid. Door het jaar heen bloeien verschillende kleuren. Zelfs in de winter kleurt de gevel groen. Achter de gevel is het binnenbad al even zorgvuldig ontworpen. Onder golvende houten plafonds zwem je toch nog veilig van Oud- naar Nieuw-West.

Sportcentrum Mercator op google maps

Lees meer over sportcentrum Mercator op Arcam.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s